Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Το 44ο Διεθνές Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων σε Τριφυλία και Πυλία

Το 44ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ – Φίλοι του Παλαιού Αυτοκινήτου θα διεξαχθεί από σήμερα 24 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου στις περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου, την Τριφυλία και την Πυλία!

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις διαδρομές των πιο γραφικών, ορεινών και παραθαλάσσιων περιοχών και να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων υπέροχων αξιοθέατων, την Ολυμπία, την Αρχαία Μεσσήνη, τα Μεσαιωνικά Κάστρα της Πύλου και της Μεθώνης και, βεβαίως, την Κυπαρισσία και τις ομορφιές της Τριφυλίας!

Το Rally θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Τρίπολης σήμερα και θα τερματίσει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν 3 διανυκτερεύσεις στα παραθαλάσσια, 4στερα, ξενοδοχεία Natura Club & Spa και Messina, που βρίσκονται στην περίφημη για τις παρθένες αμμουδερές παραλίες περιοχή του Καλού Νερού!

Την Παρασκευή, με εκκίνηση από το Καλό Νερό στις 9.30 το πρωί, θα διανύσουν ειδικές διαδρομές προς Αγία Θεοδώρα Αρκαδίας και Αρχαία Μεσσήνη. 

Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, στις 9.30 το πρωί, σαράντα έξι ιστορικά αυτοκίνητα από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Κύπρο θα διανύσουν ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Μεθώνη και Πύλο, όπου θα τους υποδεχτεί και φιλοξενήσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Η Δ.Ε. Γαργαλιάνων θα τους υποδεχθεί στην κεντρική πλατεία στις 10.30 το πρωί και η Δ.Ε. Φιλιατρών θα τους φιλοξενήσει στην κεντρική της πλατεία στις 5.50 το απόγευμα.

Ο επίσημος τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας στις 6.00 το απόγευμα. Στις 9.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Gala απονομής επάθλων και θα δοθεί δείπνο στο εστιατόριο ΕΝ ΠΛΩ στην παραλία Κυπαρισσίας, φιλοξενία του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Τριφυλίας: «Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, καθώς και φίλοι του παλαιού αυτοκινήτου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα, ενώ οι κάτοχοι παλαιών ιστορικών μοντέλων μπορούν να προσέλθουν με τα αυτοκίνητά τους, εκτός αγώνα, να γνωρίσουν τους Φίλους του Παλαιού Αυτοκινήτου από κοντά».

Σημειώνεται πως αύριο το πρωί, μετά την εκκίνηση στο Καλό Νερό, ο δήμαρχος Τριφυλίας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου και ο πρόεδρος της ΦΙΛΠΑ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Μessina Resort”.