Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

Αυτές είναι οι υγιεινές τροφές που θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο

Είναι γνωστό ότι η υπερβολική έκθεσή μας στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλές ζημιές στην επιδερμίδα μας. Πρέπει λοιπόν να προστατευόμαστε! Πώς θα το καταφέρουμε αυτό; Εκτός από την αντηλιακή μας κρέμα υπάρχουν και τροφές ικανές να μειώσουν την επίδραση του ήλιου στην επιδερμίδα μας. 

Την επόμενη φορά που θα σκέφτεστε τις κυτταρικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει σκεφτείτε και τα καροτενοειδή, που περιέχεται σε καρότα, ντομάτες, μπρόκολο, βασιλικό, πορτοκάλι και κόκκινη πιπεριά. 

Μοιράζονται σε όλους τους ιστούς της επιδερμίδας μέχρι να δημιουργήσουν ένα λεπτό στρώμα. Αποτελούν έτσι μια επιπλέον προστασία για την επιδερμίδα καθώς ταυτόχρονα ενισχύουν το χρώμα μας. Ενισχύουν δηλαδή την παραγωγή μελανίνης. 

Ακόμα η βιταμίνη Ε η οποία βρίσκεται στο κόκκινο λάχανο και στα αμύγδαλα έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Προστατεύει και αυτή κατά τις ακτίνες του ήλιου και προλαμβάνει επεισόδια ηλίασης. Η δράση της ενισχύεται με την βιταμίνη C η οποία διεγείρει την αναγέννηση κυττάρων και έχει θεραπευτικές ιδιότητες. 

Τέλος, άλλη μια βιταμίνη που βοηθά στην προστασία μας από τον ήλιο είναι η βιταμίνη ΡΡ την οποία μπορούμε να βρούμε στα πουλερικά.