Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα, το οποίο θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort" 17 - 19 Απριλίου και θα περιλαμβάνει συνέδριο, έκθεση, διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου και εκδήλωση γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς), με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς. Ακόμη, να συμβάλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών, να προβάλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης της περιοχής όπως το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας και την ΠΟΠ ελιά Καλαμών.

Στις συνεδριακές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ Ιωάννης Κολυβάς, ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ελαίας και Υποτροπικών Φυτών Χανίων Κώστας Χαρτζουλάκης και ο καθηγητής του Perrotis College Θανάσης Γκέρτσης. Θα παρουσιαστούν επίσης οι τοπικές εξελίξεις και προσπάθειες στις βασικότερες ελαιοκομικές περιφέρειες της χώρας όπως της Χαλκιδικής, της Κρήτης και της Φωκίδας.  

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), Τμήμα Δυτικής Ελλάδος.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: Παρασκευή 17 Απριλίου 5 - 9 μ.μ., Σάββατο 18 Απριλίου 10 π.μ. - 9 μ.μ., Κυριακή 19 Απριλίου 10 - 7 μ.μ. 

Για άλλες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει το: www.kalamata-olive.gr.  

Πηγή