Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Ταινία μαθητών για τα "φιλιατρά" των Φιλιατρών

Το "School Lab" είναι μια πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργίας και ανταλλαγής ιδεών για την επιστήμη, στην οποία συμμετέχουν από κοινού μαθητές και εκπαιδευτικοί. Αυτή την περίοδο και υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προκηρύχθηκε διαγωνισμός, όπου οι μαθητές κλήθηκαν να παρουσιάσουν με χιουμοριστικό, αλλά επιστημονικό τρόπο, ένα βίντεο στο οποίο θα αναδεικνύεται ένα πρόβλημα. Άλλωστε το "School Lab" στοχεύει στην επικοινωνία της επιστήμης. 

Τα παιδιά της Στ' τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών συμμετέχουν στον διαγωνισμό με ένα βίντεο που δημιούργησαν και έχει θέμα το πρόβλημα της υφαλμύρωσης των πηγαδιών στην περιοχή των Φιλιατρών. Τίτλος της μικρής τους ταινίας «Το πρόβλημα των φιλιατρών… των Φιλιατρών». Αυτό αποτελεί τμήμα μιας εργασίας - προγράμματος που υλοποιούν με τίτλο «Αλμυρό και γλυκό». 

Έτσι καλούν όλους να μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα https://school-lab.org/index.php/el, όπου εκεί όπως σημειώνουν «θα βρείτε  λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό, θα απολαύσετε το βίντεο και αν σας αρέσει μπορείτε να το ψηφίσετε κιόλας».  

Γράφτηκε από τον 

Πηγή