Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Προχωρά το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας – Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Mε βάση το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα και εκτός απαγορεύσεων προεκλογικής περιόδου θα προχωρήσουν οι προσλήψεις 52.818 ατόμων που θα απασχοληθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.

Στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική αίτηση του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους που θα απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία.

Μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ ο οργανισμός θα ανακοινώσει τις ακριβείς θέσεις ανά ειδικότητα και τους τομείς του δημόσιου που πρόκειται να απορροφηθούν. Θα ακολουθήσει η ανάρτηση των προσωρινών πινάκων των δικαιούχων και η υποβολή ενστάσεων, ώστε εν συνεχεία να γίνει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Μέσα σε 15 μέρες θα πρέπει οι ωφελούμενοι να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις εργασίας, ανά φορέα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων, ενώ προβάδισμα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, τα μέλη οικογενειών που δεν εργάζεται κανείς, οι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ. Οσοι απασχοληθούν θα αμείβονται με 490 ευρώ αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 427 ευρώ αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ ο ΟΑΕΔ θα «καλύπτει» την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών που αναλογούν.

Οι θέσεις κατανέμονται σε 126 ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης. Δείτε τις θέσεις στο σχετικό πίνακα.

Eντωμεταξύ εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ και η προκήρυξη των 918 θέσεων που προορίζονται για ΑΜΕΑ, τρίτεκνους, πολυτέκνους, παιδιά αγωνιστών και αναπήρων. Αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 29 Ιανουαρίου στις 14 αρμόδιες περιφερειακές επιτροπές του ΟΑΕΔ. 

Πηγή