Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

40 προγράμματα επιμόρφωσης την εβδομάδα από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

40 προγράμματα την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) σε 28 πόλεις της χώρας για την επιμόρφωση των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Την εβδομάδα 20 έως 24 Οκτωβρίου 2014 ξεκινούν συνολικά 35 επιμορφωτικές δράσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λάρισα, Ιωάννινα, Άρτα, Βόλο και Κατερίνη.

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) του ΕΚΔΔΑ, από τις 20 Οκτωβρίου έως τα τέλη του 2014, περισσότεροι από 9.000 δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να συμμετάσχουν σε συνολικά 363 προγράμματα που θα υλοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Κοζάνη, Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Πάτρα, Τρίπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδο και Ηράκλειο. Επιμορφωτικά προγράμματα σχεδιάζονται και  πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και στις εξής πόλεις: Ορεστιάδα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Καστοριά, Κατερίνη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Χανιά. 

Τα προγράμματα, διάρκειας, κατά μέσο όρο, πέντε ημερών, είναι όλα πιστοποιημένα και συμβαδίζουν με τη διοικητική μεταρρύθμιση και τις προτεραιότητες στην εφαρμογή των δημοσίων πολιτικών. Προέκυψαν δε μετά από ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών και υποβολή αντίστοιχων σχεδίων εκπαίδευσης με τη συνεργασία υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου.