Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Chexting: Η νέα μόδα του Ιντερνετ που... κλείνει σπίτια!

Όλο και περισσότεροι απατούν τους συντρόφους τους, χωρίς σεξ, αλλά με ένα συναισθηματικό δέσιμο με αγνώστους, μέσω κινητών και υπολογιστών


To «συναισθηματικό σεξ» στο Διαδίκτυο, το επονομαζόμενο «chexting», καταστρέφει οικογένειες διαλύει σπίτια, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Πρόκειται για μια νέα τάση στο Ιντερνέτ, η οποία, θεωρείται μία μορφή προδοσίας. Ξεκινάει ως μία αθώα συζήτηση και καταλήγει σ΄ ένα βαθύ δέσιμο, έστω και εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου "CBS", όσοι επιδίδονται στο «chexting», αρχικά δεν εμπλέκονται ερωτικά με τους ηλεκτρονικούς φίλους τους. Ωστόσο, η σχέση τους λαμβάνει μία μορφή «συναισθηματικού σεξ» όταν μέσω της ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, η επαφή τους εξελίσσεται σε μία μορφή απιστίας.

Η σύμβουλος γάμου, καθηγήτρια Τζέιν Γκριρ, υποστηρίζει ότι οι γυναίκες σύζυγοι συνήθως δεν ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία σχέση «συναισθηματικού σεξ» μέσω του Διαδικτύου, όμως όλα ξεκινούν με μία αθώα συζήτηση και τη λέξη "hello" (γεια).

«Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία αρχίζουν και αποκτούν μία σχέση εξάρτησης, αλλά και προσμονή για το επόμενο γραπτό μήνυμα ή οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία», επισημαίνει η σύμβουλος γάμου. Το γεγονός επίσης ότι η ηλεκτρονική επαφή γίνεται υπό καθεστώς μυστικότητας (δεν την ξέρει δηλαδή ο/η σύντροφος) εξάπτει τη φαντασία και ενισχύει το ενδιαφέρον για το άλλο πρόσωπο.

«Η όλη διαδικασία περί ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων αρχίζει και αποκτά σημασία και νόημα για όσους κάνουν chexting», προσθέτει η σύμβουλος γάμου, Τζέιν Γκριρ. Η νέα τάση βαπτίστηκε ως "chexting" από τους όρους "cheating" (απιστία) και texting (ανταλλαγών γραπτών μηνυμάτων). Για τους ειδικούς, το "chexting", είναι από πολλές απόψεις μία μορφή απιστίας καθώς φτάνει κανείς στο σημείο να μοιράζεται με το άλλο πρόσωπο πράγματα που δεν τολμά να συζητήσει με τον σύντροφό του. Το μεγάλο ερώτημα για την Αμερικανίδα καθηγήτρια είναι που σταματάει το "chatting" οι (ηλεκτρονικές συνομιλίες) και που αρχίζει το "cheating".

Όταν για παράδειγμα, ο ή η σύντροφός σου αρχίζουν τα γραπτά μηνύματα μόλις σηκώνονται από το κρεβάτι ή λίγο πριν πέσουν για ύπνο, και νιώθεις ότι είναι απόμακρος, τότε θα πρέπει να αρχίσεις να αναρωτιέται τι επιτέλους συμβαίνει, επισημαίνει η σύμβουλος γάμου. Όσοι είναι κολλημένοι στο κινητό τους, αλλά και όσοι είναι μπροστά από τον υπολογιστή τους τις ύποπτες ώρες (αργά το βράδυ, χωρίς να συντρέχει λόγος) , τότε θεωρούνται ύποπτοι.