Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ορθοπεταλιά κατά του καρκίνου στην Καλαμάτα

Από την Καλαμάτα θα περάσουν στις 3 Αυγούστου οι ποδηλάτες της ομάδας "Αθλητές κατά του Καρκίνου". Συγκεκριμένα πέντε ποδηλάτες "Αθλητές κατά του Καρκίνου" (AThletes Against Cancer -ATAC), και ένα ακόμη μέλος, δίνουν ραντεβού με πολίτες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ξεκινώντας από το Σάββατο 31 Μαΐου από τον Βόλο και ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους στην Καλαμάτα στις 3 Αυγούστου.

Η γνωριμία των μελών της Ομάδας έγινε πριν από δύο χρόνια και, όπως εξηγεί ο Αλέξανδρος Μανέτας, διαχειριστής του ιστότοπου, "το 2012 κάναμε την πρώτη φιλανθρωπική διοργάνωση που ήταν με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας 'Πάνος Μυλωνάς', μια διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη σε πέντε ημέρες". Τότε, ακόμη, η Ομάδα δεν είχε συσταθεί, όμως είχε μπει το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία της. Το 2013 ακολούθησε μια δεύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση, πάλι με το ίδιο Ινστιτούτο (γύρος της Πελοποννήσου) και το 2014 η ομάδα πήρε "σάρκα και οστά".

Με μέλη, ηλικίας από 30 έως 45 ετών, η Ομάδα θα πραγματοποιήσει το ταξίδι της σε οκτώ πόλεις της Ελλάδας (Βόλος, Καρδίτσα, Πάτρα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα), στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τον αγώνα Haute Route Alps. Πρόκειται για έναν αγώνα που θεωρείται από τους δυσκολότερους ερασιτεχνικούς αγώνες ποδηλασίας του κόσμου και διενεργείται τον Αύγουστο του 2014. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Γενεύη της Ελβετίας και έπειτα από 7 ημέρες, 911 χιλιόμετρα και 21.000 μέτρα συνολικής ανάβασης θα τερματίσουν στη Νίκαια της Γαλλίας, κατακτώντας 19 μυθικές κορυφές των Γαλλοελβετικών Άλπεων.

Το Haute Route Alps 2014 αποτελεί την πρώτη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει η ομάδα ATAC για την οικονομική στήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μοριακής Ερευνας για τον Καρκίνο (ΕΕΜΕΚ), η οποία παρέχει σε ετήσια βάση υποτροφίες σε νέους επιστήμονες για την έρευνα στη μοριακή βιολογία του καρκίνου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.), ο οποίος παρέχει ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη σε καρκινοπαθείς ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/koinoniki-drastiriotita/item/38456-orthopetalia-karkinos