Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Αυτό είναι το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020

Δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Κ. Χατζηδάκης (23-5-2014): «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 – 2020. Το ελληνικό ΕΣΠΑ είναι το τρίτο μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκρίνεται, πράγμα που αποδεικνύει και τη σοβαρή δουλειά που προηγήθηκε. Το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ανάπτυξη σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα. Πρόκειται για επενδύσεις, δημόσιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ.  Θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των σχεδίων, υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων. Με προτεραιότητα την καινοτομία και την εξωστρέφεια. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο του νέου ΕΣΠΑ. 
Από την άλλη πλευρά, θα δοθεί επίσης έμφαση στο πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή. Με εμπροσθοβαρείς δράσεις, με στήριξη των ανέργων, των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, διότι η κρίση είναι τώρα και η δράση πρέπει να εκτυλιχθεί αμέσως.

Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Επίτροπο κ. Χαν για τη συνεργασία που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά και τις υπηρεσίες, τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης που δούλεψαν συστηματικά προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να εγκριθεί το πρόγραμμά της από τα πρώτα, προκειμένου οι δράσεις να ακολουθήσουν αμέσως χωρίς τις καθυστερήσεις που είχαμε σε όλα τα προηγούμενα προγράμματα. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουμε με ταχύτητα και θα προχωρήσουμε με ταχύτητα».

- Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, εδώ

- Δείτε την παρουσίαση του εγκεκριμένου νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, εδώ

- Δείτε το χρηματοδοτικό πίνακα για το νέο  ΕΣΠΑ 2014-2020, εδώ