Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Τρέξε να σωθείς!

Έχεις σκεφτεί ότι το τρέξιμο μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα τις  μέρες που δεν έχεις όρεξη για τίποτα; Όταν τρέχουμε, το σώμα μας παράγει ενδορφίνες, οι οποίες μας βοηθάνε να χαλαρώσουμε και να απαλλαγούμε από το στρες. Ξέρεις πόσες τοξίνες, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αποβάλλει το σώμα σου όταν τρέχεις; Παρά πολλές!

Πέρα από τα θετικά αποτελέσματα που βλέπουμε στο σώμα μας και στη υγεία μας όταν γυμναζόμαστε, κυρίως όταν τρέχουμε, υπάρχουν πολλά θετικά και στην ψυχολογία μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν είσαι στεναχωρημένος και δεν έχεις διάθεση για τίποτα. Ένα από αυτά είναι να μείνεις στον καναπέ… και ένα άλλο είναι να σηκωθείς, να ετοιμαστείς και να τρέξεις!
Πόσο κουράζεται το μυαλό σου, στην δουλειά σου και στις καθημερινές δραστηριότητές σου; Τις μέρες που νιώθεις κουρασμένος και το μυαλό σου μπλοκαρισμένο, τρέξε. Τα καθημερινά μικροπροβλήματα μας δημιουργούν εκνευρισμό, στρες, θυμό. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να ψάχνεις λύσεις, παρά μόνο να αδειάσεις το μυαλό σου. Με το τρέξιμο αυτό γίνεται πολύ εύκολα. Το αίμα αρχίζει να κυκλοφορεί πιο έντονα και κάθε μέρος του σώματός μας γεμίζει με οξυγόνο. Όσο πιο συχνά τρέχεις, τόσο πιο χαλαρός θα είσαι.
Η καθημερινή ρουτίνα και η επανάληψη των ίδιων πραγμάτων, στην δουλειά και στην ζωή μας, μας κουράζει. Πολλοί πηγαίνουν για τρέξιμο το πρωί πριν πάνε στην δουλειά τους και όχι, δεν είναι τρελοί. Το πρωινό τρέξιμο μας κάνει να αποκτούμε ενέργεια και καλή διάθεση για την ημέρα μας, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή. Αν δεν είσαι πρωινός τύπος, το τρέξιμο μετά τη δουλειά θα σε χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας.
Έχεις παρατηρήσει ότι τα άτομα που εργάζονται πολύ είναι και αυτά που γυμνάζονται καθημερινά αλλά και τα πιο χαρούμενα; Αυτό γίνεται γιατί δεν δίνουν χρόνο στα αρνητικά συναισθήματα να μπουν στο μυαλό και στο σώμα τους. Φυσικά και έχουν καθημερινά προβλήματα, όπως όλοι μας άλλωστε, αλλά με την άσκηση βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Με το τρέξιμο το μυαλό «καθαρίζει», οι αποφάσεις και τα συμπεράσματα δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα και τα συναισθήματα είναι πιο ξεκάθαρα.
Όταν δεν νιώθεις καλά λοιπόν, μη βυθίζεσαι στον καναπέ σου! Τρέξε!