Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Θες επίπεδη κοιλιά και γρήγορα; Ξεκίνα το τρέξιμο!

Το λίπος που αποθηκεύεται μόνο στην κοιλιά μπορεί να σημαίνει ένδειξη κακής λειτουργίας του μεταβολισμού και ευθύνεται για την εμφάνιση διαβήτη και καρδιακών προβλημάτων.

Οι αεροβικές ασκήσεις είναι πιο αποτελεσματικές για να απαλλαγείς από το κοιλιακό λίπος γρηγορότερα και πιο εύκολα, απ’ ότι οι ασκήσεις με βάρη που στοχεύουν στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ που διήρκεσε 8 μήνες, οι επιστήμονες συνέκριναν τα αποτελέσματα της αεροβικής άσκησης και συγκεκριμένα του τζόκινγκ με οποιαδήποτε άλλη άσκηση ή συνδυασμό ασκήσεων. Στην έρευνα πήραν μέρος 196 άνθρωποι με χαμηλή αθλητική δραστηριότητα και πρόβλημα τοπικού πάχους, ηλικίας 18 με 70. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χάρη στο τζόκινγκ έκαψαν έως και 67% περισσότερο λίπος, όχι μόνο το ορατό που φαίνεται στην κοιλιά, αλλά και σπλαχνικό δηλαδή λίπος που είναι κρυμμένο στα εσωτερικά όργανα.

«Η άθληση είναι ένας καλός τρόπος να αυξήσεις δύναμη και μυϊκή μάζα. Αλλά εάν είσαι υπέρβαρος και θες να απαλλαγείς από το τοπικό κοιλιακό λίπος, η αεροβική άσκηση είναι η καλύτερη επιλογή, αφού καίει περισσότερες θερμίδες», σύμφωνα με τον Cris Slentz, τον επικεφαλής καθηγητή της έρευνας του πανεπιστημίου Duke.