Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Δυναμικό "παρών" έδωσαν Φιλιατρινοί Δρομείς στον 1ο Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας & στο Run Greece Πάτρας

Με τη συμμετοχή, 205 αθλητριών/ων, στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ) και 117 αθλητριών/ων στον αγώνα δρόμου 5 χλμ, οι οποίοι προέρχονταν κυρίως από την Πελοπόννησο και την Αττική, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας!

Δυναμικό παρών έδωσε για άλλη μια φορά η ομάδα Φιλιατρινών Δρομέων με τη συμμετοχή δέκα (10) συνολικά αθλητών της, από τους οποίους οι επτά (7) συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) και οι τρεις (3) στα 5 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ημιμαραθώνιο έσπασαν για πρώτη φορά το φράγμα των 2 ωρών οι Χαράλαμπος Νικολόπουλος και Χρήστος Μπαρκάς, βελτιώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις τους. Τις ατομικές τους επιδόσεις βελτίωσαν, επίσης, οι Αδάμ (Μάκης) Νικολόπουλος και Πέτρος Νικολόπουλος. 

Αναλυτικότερα, οι δέκα (10) Φιλιατρινοί Δρομείς και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους ήταν οι ακόλουθες: 

Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ)

Νικόλαος Οικονομόπουλος 01:39:10

Αδάμ (Μάκης) Νικολόπουλος 01:45:47 (ατομικό ρεκόρ)

Πέτρος Νικολόπουλος 01:55:25 (ατομικό ρεκόρ)

Χαράλαμπος Νικολόπουλος 01:56:34 (ατομικό ρεκόρ)

Χρήστος Μπαρκάς 01:56:41 (ατομικό ρεκόρ)

Ηλίας Ράφτης 02:13:45

Άγγελος Οικονομόπουλος 


5 Χιλιόμετρα

Χρήστος Μητράκος 00:27:34

Διονυσία Νικολοπούλου 00:33:53

Νικόλαος Σμυρνής 00:35:53




Ο αγώνας διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, με αφετηρία στις 09:00 στο χώρο του «Πανελληνίου» στην προκυμαία Καλαμάτας και συνδύασε τον αθλητισμό με την προβολή και προώθηση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Οι αθλητές απόλαυσαν μιαν επίπεδη, ευχάριστη και κατάλληλη για τον αγώνα διαδρομή σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από το ξενοδοχείο Elite έως τον Μπουρνιά (πίστα Κάρτ), μεταφέροντας με ένα πλατύ χαμόγελο σε όλους την προσδοκία για επανάληψη και καθιέρωση του αγώνα.

ΝΙΚΗΤΕΣ: 
Νικητής του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε ο Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος, 2ος ο Λάζαρος Σαντοριναίος και 3ος κατετάγη ο Ισίδωρος Παλαμάρης.
Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μάτα Κλησάρη, 2η η Σταυρούλα Μπάκα (από Κυπαρισσία) και 3η η Βασιλική Μπάκα (από Κυπαρισσία).
Στον αγώνα 5 χλμ πρώτος ο Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, 2ος ο Δημήτρης Πασσιάς και 3ος ο Δημήτρης Ρούτσης. Στις γυναίκες, 1η τερμάτισε η Νικολέτα Παναγούλια, 2η η Γεωργία Φασουλοπούλου και 3η η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.
Σημειώνεται ότι επιδόθηκαν βραβεύσεις και στους πρώτους τρεις ανά ηλικιακή κατηγορία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ: 
Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας στους εθελοντές της γραμματείας, στα μέλη, τους προπονητές και τους αθλητές των Συλλόγων: Μεσσηνιακός ΓΣ (στίβος), Καλαμάτα ΄80 (μπάσκετ), Ακάδημος Καλαμάτας (μπάσκετ), Kalamata BC (μπάσκετ Γ΄Εθνική), ΝΟΚ (βόλεϊ), Απόλλων Καλαμάτας (βόλεϊ), Α.Σ. Άρις (μπάσκετ), Αναγέννηση Παραλίας (μπάσκετ), καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροχώματος, για τη βοήθειά τους όσον αφορά στη λειτουργία των σταθμών υποστήριξης των αθλητών και στην ασφάλεια της διαδρομής.
Ευχαριστίες, επίσης, εκφράζονται στη Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα.
Ουσιαστική, ακόμη, ήταν η συμβολή των μεγάλων χορηγών Alma Sport και Χ. Σαραντόπουλος (ενδύματα), για τη χορηγία της μπλούζας των αθλητών, καθώς και των επιχειρήσεων Γ. Αθανασίου, Συκική και Παπαδημητρίου για τον ανεφοδιασμό των σταθμών υποστήριξης. Τονίζεται πως οι αθλήτριες και οι αθλητές αναπλήρωσαν τις απώλειες του αγώνα καταναλώνοντας τοπικά αγροτικά προϊόντα, δηλαδή σταφίδα μαύρη και σύκο, πλούσια σε ενέργεια και μεταλλικά άλατα.
Τέλος, συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος!

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα πατήστε εδώ!



Run Greece 2016 - Πάτρα
 

Για μία ακόμη χρονιά μεγάλες πόλεις της περιφέρειας αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για δρομείς κάθε ηλικίας και κάθε αγωνιστικού επιπέδου. Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τις ΕΑΣ, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και μεγάλο χορηγό την Wind κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να διεισδύσει στην κοινωνία και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πολίτες.

Τρανταχτό παράδειγμα ο αγώνας της Πάτρας, όπου εκεί συμμετείχαν πάνω από 4.500 δρομείς. 

Οι καλές καιρικές συνθήκες, η φοβερή διάθεση των θεατών και η αγωνιστικότητα των δρομέων δημιούργησαν μοναδικές συνθήκες. 

Το παρών έδωσαν και τρεις (3) Φιλιατρινοί Δρομείς, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδρομή των 10 χλμ, σημειώνοντας μάλιστα αρκετά καλές επιδόσεις. 

Αναλυτικότερα, οι τρεις (3) Φιλιατρινοί Δρομείς και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους ήταν οι ακόλουθες:

10 Χιλιόμετρα 

Δημήτριος Πανόπουλος 00:53:03 (ατομικό ρεκόρ)

Παύλος Καψιμάλης 00:56:28 (ατομικό ρεκόρ)

Παναγιώτης Μαγγανάς 00:56:28 (ατομικό ρεκόρ) 


Τη νίκη στα 10 χλμ Ανδρών κατέκτησε ο Βαγγέλης Μαλιόγλου με 32:41 και ακολούθησαν οι Σπύρος Ιατρόπουλος (34:03) και Κώστας Κοκόλας (34:07). Στην ίδια απόσταση δοκίμασε τις δυνάμεις του και ο πρωταθλητής του βάδην Κώστας Ντεντόπουλος, που ήταν πέμπτος με 34:27. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ισαβέλλα Κοτσαχελή (40:57) και ακολούθησαν οι Μαρία Βανδουλάκη (42:07) και Βιβή Βαγενά (43:05). 

Στα 5 χλμ Ανδρών πρώτος ήταν ο Ντενίς Γκιουρά (16.21) και στο αντίστοιχο αγώνισμα γυναικών η Μυρτώ Κοκκαλιάρη (19.59).

Η σειρά αγώνων Run Greece ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου στη Λάρισα και συνεχίστηκε σε Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καστοριά και Αλεξανδρούπολη. 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης.

Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ στο Facebook.