Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή των δημάρχων της Πελοποννήσου στη λήψη των αποφάσεων για τα σκουπίδια, υποσχέθηκε ο Τσιρώνης

«Η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός» στις προσπάθειες των δημάρχων της Πελοποννήσου για οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, διαβεβαίωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, ύστερα από συνάντηση που είχε μαζί τους στο υπουργείο.  

Όπως έγινε γνωστό, κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι ώστε να βρεθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση για το χρόνιο πρόβλημα των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί την Πελοπόννησο.  

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ, στη συζήτηση αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνταχθεί άμεσα ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων από τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), αλλά και να επισπευσθούν οι αδειοδοτήσεις των αναγκαίων υποδομών.  

Υιοθετήθηκε μάλιστα η άποψη, ότι στη λήψη των αποφάσεων σχετικά με τα έργα, θα πρέπει να έχουν πλέον συμμετοχή και οι δήμαρχοι.  

Ο αν. υπουργός, μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «καμία λύση δεν θα είναι βιώσιμη, ερήμην δημάρχων και δημοτών».