Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Γίνε εξερευνητής πρασίνου στην πόλη σου!


Θέλεις να γίνεις πρωτοπόρος εξερευνητής πρασίνου στην πόλη σου; Το WWF Ελλάς δημιούργησε την εφαρμογή Greenspacesapp για κινητά με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου διαδραστικού χάρτη για το πράσινο στις πόλεις της χώρας μας.

Μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες μοιράζονται πληροφορίες για την τοποθεσία κάθε πάρκου, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και τις υποδομές που παρέχει στους επισκέπτες του.

Το WWF Ελλάς χρειάζεται τη βοήθειά μας καθώς ζητά εθελοντές που θα συμβάλουν στα πρώτα βήματα της εφαρμογής, καταγράφοντας χώρους πρασίνου με το κινητό τηλέφωνο.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 ως τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινάει η πιλοτική λειτουργία του WWF Greenspaces app σε όλη την Ελλάδα. 


— Τι χρειάζεται για να δηλώσεις συμμετοχή: 

* Να διαθέτεις Android smartphone (το IOS app θα καταφτάσει σύντομα)

* Να δηλώσεις συμμετοχή στο http://greenspaces.gr.

* Να επισκεφθείς πέντε (5) χώρους πρασίνου (πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, άλση) στη γειτονιά σου και να τους καταχωρήσεις στο app. 


— Μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις: 

* Κατάγραψε έναν χώρο πρασίνου και βαθμολόγησέ τον.

* Γράψε σχόλια για την κατάσταση του χώρου.

* Προσκάλεσε χρήστες της εφαρμογής, γείτονες και φίλους για να αναλάβετε πρωτοβουλία.

* Καθαρίστε ή βελτιώστε τον χώρο, ενημερώνοντας βέβαια την αρμόδια αρχή.

* Αν η κατάσταση απαιτεί την παρέμβαση του δήμου, ελάτε σε επαφή μαζί του ζητώντας να επέμβει. Δείξτε στους αρμόδιους την αξιολόγηση και τα σχόλια των χρηστών της εφαρμογής για να κατανοήσουν την άποψη των επισκεπτών του χώρου. 

Αν αδιαφορήσουν, δημοσιοποιήστε το στο Greenspaces και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αν είσαι εκπαιδευτικός, μην παραλείψεις να δεις το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πράσινοι Χαρτογράφοι» που ετοιμάσαμε με βάση το Greenspaces.

Αν είσαι γονιός ή κηδεμόνας και θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες για να χαρείς το αστικό πράσινο μαζί με τα παιδιά σου, μπορείς να δεις εδώ.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή επικοινώνησε στο greenspaces@wwf.gr. 

Πηγή