Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τι πιστεύει για την κρίση ένας απ' τους εξυπνότερους εν ζωή Έλληνες;

Ο Χρήστος Αποστολίδης έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 156. Επίσης είναι ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της MENSA. Ο Τζο Μίλερ του BBC θέλησε να αξιοποιήσει τις ικανότητες του κυρίου Αποστολίδη στη διαχείριση προβλημάτων και του ζήτησε να του πει την άποψή του για την ελληνική/ευρωπαϊκή κρίση. 

Κι εκείνος απάντησε: 

Η Βόρεια Ευρώπη έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί και να διευθύνεται. 

Η κουλτούρα των Ελλήνων, εξαιτίας των 500 ετών της Οθωμανικής κυριαρχίας, δε μοιάζει με αυτήν της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή είναι η διαφορά. 

Έχει αποδειχθεί από τεστ DNA πως είμαστε πιο κοντά στους Αρχαίους Έλληνες απ' ό,τι οποιοσδήποτε γειτονικός λαός, όμως δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, αναπολώντας τα μεγαλεία της ελληνικής ιστορίας και τους αρχαίους φιλόσοφους... Πρέπει να προχωρήσουμε και να αποδείξουμε ότι η νέα γενιά των Ελλήνων είναι αντάξια της ιστορίας της. 

Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι η Ελλάδα [μόνη της] δεν έχει καταφέρει να λύσει και τόσα πολλά προβλήματα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα - ακόμα και το όνομά της είναι ελληνικό. Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει...  
Ο Χρήστος Αποστολίδης έχει δείκτη νοημοσύνης (IQ) 156. Επίσης είναι ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της MENSA. Ο Τζο Μίλερ του BBC θέλησε να αξιοποιήσει τις ικανότητες του κυρίου Αποστολίδη στη διαχείριση προβλημάτων και του ζήτησε να του πει την άποψή του για την ελληνική/ευρωπαϊκή κρίση. Κι εκείνος απάντησε: Η Βόρεια Ευρώπη έχει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης αναφορικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργεί και να διευθύνεται. Η κουλτούρα των Ελλήνων, εξαιτίας των 500 ετών της Οθωμανικής κυριαρχίας, δε μοιάζει με αυτήν της υπόλοιπης Ευρώπης. Αυτή είναι η διαφορά. Έχει αποδειχθεί από τεστ DNA πως είμαστε πιο κοντά στους Αρχαίους Έλληνες απ' ό,τι οποιοσδήποτε γειτονικός λαός, όμως δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, αναπολώντας τα μεγαλεία της ελληνικής ιστορίας και τους αρχαίους φιλόσοφους... Πρέπει να προχωρήσουμε και να αποδείξουμε ότι η νέα γενιά των Ελλήνων είναι αντάξια της ιστορίας της. Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι η Ελλάδα [μόνη της] δεν έχει καταφέρει να λύσει και τόσα πολλά προβλήματα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα - ακόμα και το όνομά της είναι ελληνικό. Χωρίς τις μεταρρυθμίσεις όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει.... Πηγή: www.lifo.gr