Ξεκίνησε η συγκομιδή
του υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή
της Τριφυλίας και ήδη έχουν γίνει οι
πρώτες εξαγωγές. Οι καλές καιρικές
συνθήκες που επικράτησαν από το ξεσκέπασμα
των καρπουζιών μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει
τους παραγωγούς στο να έχουν μια πολύ
καλή και ποιοτική παραγωγή.
Αισιοδοξία υπάρχει και
για τη ζήτηση του προϊόντος αφού τα
πρώτα μηνύματα που λαμβάνουν από τις
αγορές αξιολογούνται ως θετικά. Η περιοχή
με την πρωιμότητα και την εξαιρετική
της ποιότητα έχει καταφέρει να κερδίσει
πολλές αγορές σε όλη την Ευρώπη, ενώ και
οι τιμές έχουν ξεκινήσει από καλά επίπεδα
και έχουν διαμορφωθεί περίπου στα 50
λεπτά.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει
λίγες κοπές καρπουζιών στην περιοχή
του Αγρίλη και εκτιμάται ότι μετά το
Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα
η συγκομιδή θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη
και από διάφορες ποικιλίες. Χαρακτηριστικό
είναι ότι χθες, δεύτερη ουσιαστικά μέρα
της συγκομιδής, έγιναν περίπου δέκα
φορτία από την περιοχή που υπολογίζονται
σε 250 τόνους καρπουζιού.