Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εντυπωσιάστηκε η Αλειφέρη από τα θερμοκήπια της Τριφυλίας

Εντυπωσιασμένη έμεινε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη από την χθεσινή της επίσκεψη σε σύγχρονες θερμοκηπιακές μονάδες της Τριφυλίας, με αφορμή την έναρξη συγκομιδής από τις νέες καλλιέργειες. 

Μονάδες υπερσύγχρονες και αυτοματοποιημένες, με νέους και δραστήριους παραγωγούς που πρωτοπορούν και αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην περιοχή για τον πρωτογενή τομέα. Έχοντας επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην περιοχή, έχουν καταφέρει να παράγουν ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα που κατακτούν δίκαια τις αγορές. 

Η κ. Αλειφέρη νωρίτερα είχε επισκεφθεί τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας όπου είχε συνεργασία με το διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλο για υπηρεσιακά ζητήματα. Εξήρε το έργο που γίνεται από την υπηρεσία και τους υπαλλήλους για την ταχύτητα διεκπεραίωσης των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και για την αμεσότητα με την οποία βρίσκονται δίπλα στους παραγωγούς της περιοχής, τους οποίους και βοηθούν να κάνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. 


Χαρακτηριστικά η κ. Αλειφέρη σημείωσε μεταξύ άλλων για την επίσκεψή της: «Ξεκίνησε η συγκομιδή των πρώιμων κηπευτικών και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα των αγροτών της περιοχής. Ένα εύσημο για την τοπική υπηρεσία, αλλά και ένα πλεονέκτημα γενικότερα της Μεσσηνίας. Οι παραγωγοί αυτής της περιοχής πρωτοστατούν σε όλη την Ελλάδα. Βλέπω με ικανοποίηση ότι σε αυτή την περιοχή δεν έχουμε προβλήματα. Δεν έχουμε προβλήματα στα επενδυτικά σχέδια, οι παραγωγές πηγαίνουν πολύ καλά, η ποιότητα των προϊόντων είναι εξαιρετική και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γι' αυτό υπάρχει ικανοποίηση. Η παρουσία μου εδώ είναι η έκφραση της στήριξης και της αναγνώρισης σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.  

Αυτό που είναι άξιο συγχαρητηρίων και αναγνώρισης για την υπηρεσία εδώ, είναι η απορρόφηση και γρήγορη διεκπεραίωση των επενδυτικών σχεδίων». 

Η κ. Αλειφέρη συνοδευόμενη από τον κ. Παρασκευόπουλο επισκέφθηκαν μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες της περιοχής, την μονάδα του Ομήρου Σάμπαλη, με καλλιέργειες ντομάτας και πιπεριάς σε υδροπονία και ελεγχόμενα συστήματα άρδευσης και διοχέτευσης θρεπτικών στοιχείων από ηλεκτρονικό υπολογιστή, βάσει προγράμματος που βγαίνει μετά από αναλύσεις των αναγκών της καλλιέργειας, πετυχαίνοντας έτσι αυξημένη παραγωγή, ποιότητα και οικονομία. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιλιατρών, όπου εκεί υπάρχει και η πρώτη αναγνωρισμένη Ομάδα Παραγωγών σε κηπευτικά. 


Κ.Μπ. 

Πηγή