Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Λιτή αλλά γεμάτη ελπιδοφόρα μηνύματα η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Με την ελπίδα και την ευχή να γυρίσει οριστικά πλέον σελίδα, ώστε με την βοήθεια όλων και κυρίως των εργαζομένων να διαγράψει μια νέα πορεία, πραγματοποιήθηκε η γιορτή που περιελάμβανε χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, προσφορά δώρων και μια σημαντική και ελπιδοφόρα έκπληξη από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι προσέφεραν δώρα στους τρόφιμους.
Είχε προηγηθεί γράμμα στο διοικητή του νοσοκομείου τον οποίον είχαν καλέσει να παρευρεθεί την ημέρα που θα έδιναν τα δώρα. Ο κ. Μπέζος από την πλευρά του παίρνοντας το γράμμα των παιδιών τα κάλεσε στην χθεσινή χριστουγεννιάτικη γιορτή όπου και παρευρέθηκαν μαζί με τους δασκάλους τους.


Τις ευχές του προς όλους έδωσε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος επισημαίνοντας πρωτίστως την σημαντική δουλειά των εργαζομένων.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη επισήμανε ότι η μέρα αυτή τους δίνει την ευκαιρία να σκεφτούν ώστε να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να υπηρετήσουν αυτές τις δομές, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν και ευχόμενοι όλοι να έχουν δύναμη και κυρίως οι εργαζόμενοι για να μπορούν να ανταποκρίνονται στο καθήκον τους.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι τιμούν τους νοσηλευόμενους, τους εργαζόμενους αλλά και όλους τους εθελοντές για την πολύ σημαντική τους προσφορά. "Το ΚΕΦΙΑΠ αλλάζει σελίδα και είμαστε όλοι εδώ να βοηθήσουμε σε αυτή την προσπάθεια. Μια σελίδα νέα, η οποία είναι λευκή και θα πρέπει να γραφτεί" είπε.


Από την πλευρά του ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι είναι όλοι εκεί για δύο βασικούς λόγους: "Πρώτον γιατί αυτές τις άγιες μέρες επιβάλλεται να μοιραζόμαστε στιγμές με τους 31 ανθρώπους του ΚΕΦΙΑΠ και να τους πούμε ότι θα είμαστε συνέχεια δίπλα τους. Ο δεύτερος λόγος είναι να στείλουμε μήνυμα ότι αυτή η δομή έχει παρόν και μέλλον και δεν κινδυνεύει από τίποτα. Έχουμε χρέος και ευθύνη να το αναβαθμίσουμε και να κάνουμε περισσότερα. Αυτό το κτήριο μπορεί να δώσει πολλά στην τοπική κοινωνία, δεν είμαστε μόνοι, κοντά μας είναι η Εκκλησία, ο δήμος, η Περιφέρεια, όλοι οι φορείς, η τοπική κοινωνία". Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους εργαζόμενους για τον μεγάλο αγώνα που κάνουν.

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Φορέα του δήμου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος.  

 

Πηγή