Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Από 3,05 έως 3,20 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού

Συνεχίζονται οι καλές τιμές του ελαιολάδου για τη φετινή παραγωγή στη Μεσσηνία. Αυτή τη στιγμή η τιμή είναι από 3,05 έως και 3,20 ευρώ. Η υψηλότερη τιμή, το 3,20 καταγράφεται στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Γαργαλιάνων και Κορυφασίου.

«Τα 3,20 ευρώ είναι από την περασμένη εβδομάδα», μας είπε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γαργαλιάνων Αναστάσιος Προσηλιακός και σημείωσε: «Είναι πολύ καλή χρονιά. Οι Ιταλοί δεν έχουν λάδια και έρχονται στον τόπο μας να πάρουν με κάθε μέσο. Υπάρχει καλή προοπτική. Εχουμε καλή παραγωγή. Ο συνεταιρισμός μας έχει ήδη δώσει πάνω από 500 τόνους και εκτιμούμε πως θα ξεπεράσουμε τους 1.500».

Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κορυφασίου ο πρόεδρος Λάζαρος Σύρνος παρατήρησε πως «η τιμή ανέβηκε ξανά στα 3,20 ευρώ» κι επεσήμανε: «Είναι πολύ καλή χρονιά, έχει παραγωγή η περιοχή μας και για διάφορους λόγους ο συνεταιρισμός πηγαίνει πολύ καλά».

Στην Ένωση που έχει παραχωρήσει τη διαχείριση και τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Θουρία σε ιδιωτική εταιρεία, η τιμή, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρός της Κώστας Κατσούλης «είναι ό,τι λέει η αγορά, 3,10 σήμερα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 3,15 ευρώ. Το ΠΟΠ είναι 10 λεπτά πιο πάνω».

Ο πρόεδρος των Μεσσηνίων ελαιοτριβέων Γιάννης Ηλιάδης μας είπε ότι «η τιμή είναι στα 3,05 ευρώ με τάσεις ανόδου» και παρατήρησε: «Είναι καλή η παραγωγή και στην Άνω Μεσσηνία. Για την ώρα είναι χαμηλές οι αποδόσεις, γιατί έβρεξε αργά και οι ελιές δεν έχουν ωριμάσει».

Μεσσήνιος έμπορος που "οργώνει" το νομό, επιβεβαίωσε ότι «είναι πολύ καλή η παραγωγή και η ποιότητα του ελαιολάδου» και ανέφερε πως «η κυρίαρχη τιμή αυτές τις μέρες είναι 3,10 ευρώ».