Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Τα Φιλιατρά στην ψηφιακή εποχή

Τηρώντας το χρονοδιάγραμμα της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε συνεργασία με το Υπουργείο Επικρατείας και αναφέρονται σε σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις*, το επόμενο switch-off, δηλαδή η επόμενη παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού, θα πραγματοποιηθεί:

Παρασκευή 27 Ιουνίου, ώρα 2 π.μ. στα Φιλιατρά. 

Σε αυτό το πρώτο switch-off του έργου της μετάβασης θα ενεργοποιηθούν 2 κέντρα εκπομπής που θα δώσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στα Φιλιατρά.
Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε πληροφορίες που αφορούν στο σχετικό switch-off.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, όσο και οι δημόσιοι, θα εκπέμπουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα στις ακόλουθες συχνότητες.

Περιοχή
Κέντρα
Εκπομπής
Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Συχνότητες ιδιωτικών καναλιών περιφερειακής εμβέλειας Συχνότητες Δημόσιας τηλεόρασης [Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.]
Φιλιατρά
Φραγκαπήδημα
Σμέρνα
30 | 38 | 47 | 49 52 | 56 26 | 40

Όσοι κάτοικοι ανήκετε σε αυτήν την περιοχή κάλυψης θα πρέπει να διαθέτετε τηλεόραση [με ενσωματωμένο δέκτη] ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας DVB-T MPEG-4 ή H.264 και από τις 27 Ιουνίου 2014 να τον συντονίσετε στις προαναφερόμενες συχνότητες.

Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε την ενδεικτική κάλυψη του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στα Φιλιατρά μόλις ενεργοποιηθούν τα σχετικά κέντρα εκπομπής.
Πατώντας επάνω στον χάρτη μπορείτε να τον κατεβάσετε σε υψηλή ανάλυση.


Τέλος, για περαιτέρω πληροφορίες που αφορούν στη λήψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος μπορείτε να βρείτε στην ενότητα «Χρηστικά ερωτήματα».