Από 5 έως 7 Μαΐου στην Costa Navarino από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» και της διοργάνωσης «Χρυσοί Σκούφοι», διοργανώνουν στην Costa Navarino δωρεάν σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης.
Τα σεμινάρια
θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην
Costa Navarino, στις 5, 6 και 7 Μαΐου, με στόχο
την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής
κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών
προϊόντων.
Το τριήμερο σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, ενώ θα αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν μεσσηνιακές συνταγές, ενώ αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας θα δώσουν πρακτικές συμβουλές.
Συγκεκριμένα, το τριήμερο σεμινάριο περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, χωρισμένους σε 6 ομάδες. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι 3 ώρες ανά ομάδα και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο θα ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Κύριος στόχος παραμένει η ανάδειξη και προβολή των τοπικών γεύσεων, μιας περιοχής η οποία διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε γαστρονομική παράδοση και ποιοτικές πρώτες ύλες.
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, chef, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62212 ή στο 6986 689 093.
Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.