Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μαύρη σοκολάτα κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη!

Ένας συγκεκριμένος τύπος αντιοξειδωτικού που περιέχει το κακάο μπορεί να αποδειχτεί ένα νέο όπλο στην καταπολέμηση του διαβήτη και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα νέας επιστημονικής έρευνας.

Ο Andrew P. Nelson και οι συνεργάτες του, μέσω πειραμάτων σε ποντίκια, απέδειξαν, ότι συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό τα εμπόδισε να πάρουν επιπλέον βάρος και ταυτόχρονα έριξε τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι η χρήση ενός συστατικού του κακάο, γνωστού ως ολιγομερής προκυανιδίνη, στην τροφή των ποντικιών περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση βάρους στα ποντίκια. Επίσης βελτίωσε την ανοχή τους στη γλυκόζη, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχτεί σημαντικό στην καταπολέμηση του διαβήτη «τύπου 2» .

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Journal of Agricultural and Food Chemistry της ACS.