Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκαν 6.462 προσλήψεις στους δήμους για το 2014

Στις 6.462  θα ανέλθουν οι προσλήψεις για τα 2014 στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Οι θέσεις έχουν ήδη εγκριθεί με υπουργικές αποφάσεις και αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα η προκήρυξή τους, κατ΄ αναλογία ανά δήμο και ανάλογα με τα αιτήματα που είχε καταθέσει.

Από το σύνολο των θέσεων που εγκρίθηκαν, οι 6.011 αφορούν σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων της χώρας.  Η διάρκεια απασχόλησης είναι οκτάμηνη και αφορά σε τομείς όπως καθαριότητας, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.

Οι υπόλοιπες 451 θέσεις που εγκρίθηκαν αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τη στελέχωση των δήμων και των νομικών τους προσώπων δημοσίου δικαίου για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους δημότες. Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν για χρονικό διάστημα 8 ή 11 μηνών ανάλογα με τη δραστηριότητα και τις ανάγκες κάθε φορέα.

Ανάμεσα στις ειδικότητες που αναμένεται να προκηρυχθούν είναι: οδηγοί λεωφορείου, καθηγητές φυσικής αγωγής, νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, καθηγητές ζωγραφικής, πληροφορικής, ναυαγοσώστες, επόπτες πισίνας, χοροδιδάσκαλοι, δάσκαλοι κεραμικής, κοπτικής – ραπτικής, διακόσμησης, φωτογραφίας, θεατρολόγοι, καθηγητές παραδοσιακών χορών, καθηγητές μουσικής και διαφόρων οργάνων (π.χ. πιάνου, βιολιού, φλάουτου, κιθάρας, τρομπέτας, ντραμς), καθώς και καθηγητές υποχρεωτικών μαθημάτων.