Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εικονική Ξενάγηση στο ομοίωμα του "Πύργου του Άιφελ" στα Φιλιατρά

Περπατήστε στον "Πύργο του Άιφελ" στα Φιλιατρά από την οθόνη του υπολογιστή σας!

ΥΠΕΣ: Οι δήμοι φέρουν την πλήρη ευθύνη για τη λειτουργία μη πιστοποιημένων παιδικών χαρών

Κάθε παιδική χαρά λειτουργεί με ευθύνη του οικείου δήμου. Σε περίπτωση δε ατυχήματος σε παιδική χαρά που δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη ο δήμος δεν αποποιείται την ευθύνη του με την τοποθέτηση πινακίδας, η οποία αναφέρει ότι η παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τι προβλέπει για τους δήμους το Ειδικό Σχέδιο Δράσης "Βιώσιμες Πόλεις – Μαθιός Καρλαύτης"

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥπΠΑΠΕΝ) έδωσε για διαβούλευση τον οδηγό του Ειδικού Σχεδίου Δράσης «Βιώσιμες Πόλεις – Μαθιός Καρλαύτης», που ως τελικούς δικαιούχους έχει τους δήμους εκτός των περιοχών που καλύπτουν τα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εκδρομή στην Ακρόπολη των Αθηνών και το Μουσείο Ακρόπολης με τον Όμιλο Δράσεων & Πολιτισμού

Στις 21/06/2015 ημέρα Κυριακή ο Όμιλος Δράσεων & Πολιτισμού ταξιδεύει στην Αθήνα. Θα επισκεφτούμε τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, καθώς και το Μουσείο.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Αυτοί είναι οι τρόποι για να μην έχετε μούχλα και υγρασία στο μπάνιο!

Τα σπίτια και κυρίως το μπάνιο έχει μπόλικη υγρασία με αποτέλεσμα να εμφανίζεται και μούχλα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό; 

Προς κατάργηση το κριτήριο του κυβισμού για τη φορολόγηση αυτοκινήτων

Έξι παρεμβάσεις για τη δικαιότερη φορολόγηση των αυτοκινήτων, με βασικότερη την κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Λαχανόκηπος ...και όχι μόνο, στο ΚΕΦΙΑΠ Φιλιατρών

Ήταν θερμή, άμεση και συγκινητική η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Ομίλου Δράσεων & Πολιτισμού για δημιουργία λαχανόκηπου στο ΚΑΦΚΑ.

Ξεκίνησε η συγκομιδή του υπαίθριου καρπουζιού στην Τριφυλία

Ξεκίνησε η συγκομιδή του υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εξαγωγές. Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από το ξεσκέπασμα των καρπουζιών μέχρι τώρα έχουν βοηθήσει τους παραγωγούς στο να έχουν μια πολύ καλή και ποιοτική παραγωγή. 

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο πολύτιμος Xρόνος των Ώριμων Ανθρώπων

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ' ό,τι έχω ζήσει μέχρι τώρα... Έχω περισσότερο παρελθόν από ό,τι μέλλον.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Διαλέγουμε το Σωστό Αντηλιακό - Γιατί είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακό;

Πριν λίγα χρόνια, όλοι αποδεχόμασταν ότι το φωτεινό αστέρι της ημέρας, με το φως του και τη ζέστη του, ήταν μόνον πηγή ζωής, για τη γη μας. Όμως, οι άνθρωποι «φροντίσαμε» να καταστρέψουμε τη «φυσική ασπίδα» και να μετατρέψουμε αυτό το αγαθό και σε εχθρό. Τα τελευταία χρόνια, η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου θεωρείται επικίνδυνη, για την υγεία μας. Η υπεριώδης ακτινοβολία UVΑ προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, επηρεάζει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, για τον καρκίνο του δέρματος. Η ακτινοβολία UVB προκαλεί τα γνωστά μας εγκαύματα. Ωστόσο, ο αποκαλούμενος «συντελεστής ηλιακής προστασίας (SPF)» προστατεύει, μόνον από τα εγκαύματα, από τον ήλιο (ακτινοβολία UVB).

8 τριμηνίτες ναυαγοσώστες και 6 για πυρασφάλεια στο Δήμο Τριφυλίας

Απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου έως 3 μήνες για ναυαγοσωστική κάλυψη και πυρασφάλεια, έλαβε προχθές το Δ.Σ. Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, η απόφαση είναι για 8 ναυαγοσώστες και 6 άτομα για πυρασφάλεια.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Εκδήλωση αφιέρωμα για τα 40 χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη

Εκδήλωση αφιέρωμα για τα 40 χρόνια πνευματικής δημιουργίας του Κώστα Κόλλια - Ερανιώτη διοργανώνεται το επόμενο Σάββατο 30 του μηνός στις 8.15 το βράδυ, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, από το Σύλλογο Φιλοπροόδων.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Απολαύστε την παρακάμερα του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Είδατε ξανά και ξανά τι έγινε στο παρκέ του Barclaycard Center της Μαδρίτης, το βράδυ της Κυριακής. Δίποντα, τρίποντα, ασίστ, ριμπάουντ. Όλα!

Προσοχή στα μάτια σας τις ημέρες με έντονο ήλιο - Ο ρόλος των γυαλιών

Μπορεί ο ήλιος να είναι πηγή ζωής, αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί σοβαρές βλάβες στην όραση. 

Eurovision 2015, Μαρία Έλενα Κυριάκου: Η νέα Celine Dion, το μπούστο και τα τραγικά φώτα

Εκπληκτική απόδοση στις δύσκολες νότες… η Μαρία Έλενα Κυριάκου με καθήλωσε. Και το έκανε… παρά το βαθύ μπούστο και τις ποδάρες της που φαινόταν παρά τα μακρινά πλάνα. 

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εσπερίδα εστιασμένη στο πολλαπλασιαστικό υλικό των Αρωματικών - Φαρμακευτικών φυτών

Ανακοινώνουμε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εσπερίδας που διοργανώνει το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 στις 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58, Πάτρα).

Οι ανατροπές στη ζωή μας από τους νέους συντελεστές ΦΠΑ – Τι θα πληρώνουμε με κάρτα και τι με μετρητά

Κλείδωσαν όπως φαίνεται οι ανατροπές στον ΦΠΑ, καθώς Ελλάδα και δανειστές έχουν συμφωνήσει στην κατάργηση του 23%. Πλέον ο ΦΠΑ μειώνεται στο 18%, ενώ καταργείται και ο ΦΠΑ 13%  και 6,5%.

"Σε πρώτο πλάνο" η Δυτική Μεσσηνία

"Σε πρώτο πλάνο" το όραμα του Καπετάν Βασίλη για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Costa Navarinο και τη συμβολή της στην προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Αγώνας δρόμου από δήμους για κλείσιμο ΧΑΔΑ

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και δήμοι, προκειμένου σε 15 ημέρες να έχουν κλείσει και αποκατασταθεί όσο το δυνατόν περισσότεροι ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων) και ως εκ τούτου να μειωθεί ανάλογα το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. 

Γιατί οι γιατροί συμβουλεύουν να ΜΗΝ αποφύγουμε τον ήλιο, φέτος το καλοκαίρι;

Μην Αποφύγετε Τον Ήλιο Αυτό Το Καλοκαίρι! Είναι η συμβουλή που περιμένουμε χρόνια να ακούσουμε, καθώς ναι, υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την έκθεσή μας στον ήλιο το καλοκαίρι. Δείτε ποιός είναι…!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Την ερχόμενη εβδομάδα οι πίνακες για την Κοινωφελή Εργασία από τον ΟΑΕΔ

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες του Οργανισμού για τους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του Οργανισμού. Το πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη για 6 μήνες 32.000 ωφελουμένων σε δήμους και περιφέρειες. 

Μαθαίνω το παιδί μου να προστατεύεται

Εξηγούμε στα παιδιά ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι κακοί, ότι οι περισσότεροι έχουν καλές διαθέσεις απέναντί μας. Εντούτοις, επειδή δεν είναι εύκολο πάντα να ξέρουμε τις διαθέσεις των άλλων και πολλές φορές μας ξεγελούν, πρέπει να γνωρίζουμε πώς να τα προστατεύσουμε. 

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Έρανος Αγάπης από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών

Την Δευτέρα 10 Μαϊου 2015 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. θα γίνει ο ΈΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ για την συμπολίτισσά μας κα Ιωάννα Ντούνου.

Επιστημονική εκδήλωση για τον αυτισμό στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Επιστημονική εκδήλωση θα γίνει στο ΤΕΙ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 5 μ.μ. στο κεντρικό αμφιθέατρο με θέμα «Οι διαταραχές αυτιστικού φάσματος και πώς μπορεί ένας λογοθεραπευτής να συμβάλει στη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της ζωής μας». 

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

"ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ": Έκτακτη παράσταση του Τ.Ε.Θ. στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών

Στα πλαίσια της δράσης αλληλεγγύης των φορέων της πόλης των Φιλιατρών ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ, ΟΜΙΛΟΥ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

Ημερίδα ΤΕΕ: Θα διατηρήσουμε τα διατηρητέα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το κρισιμότερο ζήτημα για την ελληνική κοινωνία σήμερα είναι αυτό των διαπραγματεύσεων για τα οικονομικά της χώρας με το διεθνές Διευθυντήριο στις Βρυξέλες και αλλού. Αλλά, όσο δραματικής σημασίας κι αν είναι οι διαπραγματεύσεις, δεν πρέπει να συνιστούν το άπαν των εγνοιών μας και να σκεπάζουν κάθε άλλη συζήτηση και πρόνοια, καθώς εκ των πραγμάτων, στην καλύτερη περίπτωση αυτές σχετίζονται, κυρίως, με την κάποια ανακούφιση της κοινωνίας και όχι ευθέως με την ενδογενή ανασυγκρότηση της χώρας, η οποία είναι η βασική προϋπόθεση για την επίτευξη πολυδιάστατης ευημερίας.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βιβλιάριο Υγείας σε όλους τους Ανασφάλιστους και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές

Σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, αναμένεται να έχουν οι ευπαθείς αυτές ομάδες, με την υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, η οποία ετέθη την Πέμπτη σε δημόσια διαβούλεση. Επιπλέον, με το Βιβλιάριο αυτό, όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας.

Εργατική Πρωτομαγιά

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

ΚΕΠΠΥΕΛ: Μόνος τρόπος η αποφυγή εισόδου στην Ελλάδα του βακτηρίου της ελιάς

Την προσοχή στις εισαγωγές φυτικών ειδών από το εξωτερικό λόγω του επιβλαβούς βακτηρίου Xylella fastidiosa εφιστά με ανακοίνωσή του το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΠΥΕΛ) Καλαμάτας, στην προσπάθειά του να ενημερώσει τους υπόχρεους (φυτωριούχους, εισαγωγείς, διακινητές, παραγωγούς κ.ά.).

Η Φιλιατρινιά Agatha στο Music Corner!

Όμορφο κορίτσι, προσιτό και με ένα μεγάλο ζεστό χαμόγελο. Δεν απορώ που ο τίτλος του πρώτου της ΕΡ έχει μέσα του τη λέξη φως. Η Agatha, μια καλλιτέχνις που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στη δισκογραφία, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το ΕΡ με τον τίτλο «First Light». Ακούγοντας και τα τέσσερα κομμάτια του ΕΡ, δε μπορούσε να μη μου κινηθεί το ενδιαφέρον και η περιέργεια. Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του First Light, βρεθήκαμε για μια πολύ όμορφη συζήτηση με την Agatha.