Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Στον αστερισμό της Μαρτιάτικης Πανσελήνου

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της Πανσελήνου του μήνα που πραγματοποιείται στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων.

Η Σελήνη θα βρίσκεται μέχρι το μεσημέρι στο Λέοντα και κατόπιν θα περάσει στην Παρθένο, οδεύοντας για την αντίθεσή της με τον Ήλιο, δηλαδή την Πανσέληνο. Αυτό συμβαίνει κάθε μήνα, όταν τα δύο φώτα (Ήλιος & Σελήνη) βρεθούν σε δύο απέναντι ζώδια, τα οποία αυτόν το μήνα είναι οι Ιχθύες (Ήλιος) και η Παρθένος (Σελήνη).

Αν και η αντίθεση των δύο φώτων θα κορυφωθεί αύριο, ήδη νιώθουμε τη... φουσκοθαλασσιά μέσα μας. Όπως βρίσκονται απέναντι τα δύο φώτα, έτσι κι εμείς θα βρεθούμε απέναντι στην καρδιά μας που έχει να μας δώσει κάποιο μήνυμα. Το μήνυμα, οι ανάγκες, η πίεση, η συνειδητοποίηση και άλλα που μπορεί να μας τύχουν, θα είναι χρωματισμένα με την ενέργεια και τις ιδιότητες των δύο ζωδίων, της Παρθένου και των Ιχθύων.

Έτσι, από τη μία θα νιώθουμε να μας πλημμυρίζουν έντονα συναισθήματα (Ιχθύες), τα οποία όμως θα ζητούν να διοχετευτούν πρακτικά (Παρθένος). Επίσης θα μας απασχολήσουν έντονα θέματα προσφοράς, υγείας και σχέσεων τόσο ερωτικών όσο και επαγγελματικών και σε όλα αυτά το ζητούμενο θα είναι η εξισορρόπηση μεταξύ λογικής και συναισθήματος.

Η Πανσέληνος του Μαρτίου θα επηρεάσει έντονα τα ζώδια της γης και του νερού του β' δεκαημέρου, τα οποία θα ασχοληθούν πιο έντονα με όλα τα παραπάνω, ενώ σε Δίδυμους και Τοξότες μπορεί να φέρει μια σχετική αναστάτωση σε θέματα πρακτικά, υγείας, εργασίας κ.λπ.

Ας μην ξεχνάμε πάντως πως ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στο πλανητικό σκηνικό είναι οι θετικές όψεις που γίνονται αυτές τις μέρες, μεταξύ Αφροδίτης, Δία και Ουρανού στα ζώδια της φωτιάς, καθώς και του Ερμή στον αέρινο Υδροχόο, των οποίων η ευνοϊκή επιρροή καλό είναι να αξιοποιηθεί όσο βρίσκεται ακόμα σε ισχύ. Υπενθυμίζουμε τις επιδράσεις αυτών των όψεων: πρωτοτυπία, πρωτοβουλίες, τόλμη, τύχη (θεαματική για κάποιους) και πολλά άλλα θετικά που προέρχονται από την εξωστρεφή φύση των ζωδίων της φωτιάς (Κριός, Λέων).