Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Τέταρτοι στον κόσμο οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Στην τέταρτη θέση της λίστας με τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο βρίσκονται εκείνοι του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα αναφέρει το «GQ».  

Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, τη δεκάδα αποτελούν οι εξής ομάδες: Ντόρτμουντ, Τζένοα, Σέλτικ, Ρϊβερ Πλέιτ, Σαμπντόρια, Φλαμένγκο, Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ρόζα Καζαμπλάνκα.  

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:  

«Μία ιστορία χρώματος και πάθους, αλλά και ιστορίας και τραγωδίες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι οι περισσότεροι στην Ελλάδα, στην πρωτεύουσα και όχι μόνο.   


Σχετικά με τις ρίζες του συλλόγου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις πολύ ζεστές επευφημίες, ανήκουν στην φτωχότερη περιοχή της Αθήνας.

Στην περίπτωση αυτή ο Πειραιάς, όπου ζει και εργάζεται το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, σε αντίθεση με την άλλη ομάδα, τον Παναθηναϊκό, που θεωρείται ότι ανήκει στην ψηλή τάξη.  

Λίγες είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες που βιώνουν τέτοια ζεστή υποστήριξη όσο ο Ολυμπιακός, πόσω μάλλον μετά την τραγωδία του 1981, γνωστή και ως η τραγωδία της «Θύρας 7», όταν μία πόρτα έκλεισε κατά λάθος στο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τρία χρόνια αργότερα από το Χεϊζελ. Από εκείνη την ημέρα οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί είναι ακόμα πιο κοντά στην ομάδα τους. Στη μνήμη αυτών των οπαδών».