Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η πιθανή πρόβλεψη του καιρού για όλο το καλοκαίρι

Παρακάτω σας δίνουμε μία πιθανή πρόβλεψη για τον καιρό που θα έχουμε σε μέσες-άκρες ως και το τέλος του καλοκαιριού σε όλη την Ελλάδα. Η πρόβλεψη αυτή δίνεται κατά προσέγγιση, βάση πιθανοτήτων και βάση μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Πιο αναλυτικά:

Ο μήνας Ιούνιος σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις που έχουμε κάνει και έχουμε δει, θα πρέπει να κυλίσει με αρκετές καταιγίδες και όχι πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Ίσως προς τα τέλη του μήνα να έχουμε μία σημαντική θερμή εισβολή προς την χώρα μας, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο.

Ο μήνας Ιούλιος, θα κυλίσει λίγο πιο ζεστός από τον Ιούνιο, με λίγες καταιγίδες κυρίως στην βόρεια και δυτική Ελλάδα. Καλοκαιρία φαίνεται να επικρατεί σε γενικά πλαίσια στην χώρα μας κατά τον μήνα αυτό.

Τέλος, τον Αύγουστο, περιμένουμε 2-3 καύσωνες στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, αλλά προβλέπουμε ότι θα υπάρχουν διαστήματα καταιγίδων τόσο στις αρχές του μήνα όσο και προς τα τέλη του ίδιου μήνα.

Συμπερασματικά λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι, φαίνεται να χαρακτηρίζεται κατά ένα μέρος του βροχερό και θερμοκρασιακά ψυχρό, με λίγους καύσωνες και λιγότερη ζέστη από ότι το περσινό καλοκαίρι.